Tanzania Blog

Self Drive in Tanzania

Self Drive in Tanzania

Tanzania is een prachtig land in Oost-Afrika dat bekend staat om zijn adembenemende landschappen, wilde dieren en rijke cultuur. Een van de beste manieren om dit diverse land te verkennen, is door middel van een self drive avontuur. Met een self drive in Tanzania heb je de vrijheid om op je eigen tempo te reizen en de verborgen pareltjes van het land te ontdekken. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het concept van self drive in Tanzania en enkele belangrijke tips en hoogtepunten delen.

Wat is self drive?

Self drive is een reisconcept waarbij je zelf een voertuig huurt en het land op eigen gelegenheid verkent. In plaats van afhankelijk te zijn van georganiseerde tours of openbaar vervoer, heb je met self drive de volledige controle over je reisroute en planning. Dit geeft je de flexibiliteit om te stoppen waar je maar wilt, zo lang als je wilt, en om de minder bekende plekken van Tanzania te verkennen.

Voordelen van self drive in Tanzania

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het kiezen voor een self drive avontuur in Tanzania:

 1. Vrijheid: Met een self drive heb je de vrijheid om je eigen route te bepalen en te stoppen waar je maar wilt. Je kunt afwijken van de gebaande paden en de minder toeristische plekken van Tanzania verkennen.
 2. Flexibiliteit: Je kunt je reisroute en planning aanpassen op basis van je eigen interesses en voorkeuren. Als je een bepaalde plek langer wilt verkennen, kun je dat doen zonder je zorgen te maken over het missen van georganiseerde tours of het openbaar vervoer.
 3. Avontuur: Self drive in Tanzania is een avontuur op zich. Je rijdt door prachtige landschappen, spot wilde dieren in hun natuurlijke habitat en maakt kennis met de lokale cultuur en tradities.
 4. Privacy: Met self drive heb je de privacy en intimiteit die je misschien niet hebt tijdens georganiseerde tours. Je kunt genieten van quality time met je reisgenoten en de schoonheid van Tanzania in je eigen tempo ervaren.

Tips voor een succesvolle self drive in Tanzania

Om optimaal te genieten van je self drive avontuur in Tanzania, zijn hier enkele belangrijke tips:

 1. Zorg voor een betrouwbare 4×4: Tanzania heeft veel onverharde wegen en ruig terrein, dus het is essentieel om een betrouwbare 4×4 te huren. Dit type voertuig biedt de nodige stabiliteit en kracht om door verschillende omstandigheden te navigeren.
 2. Plan je route van tevoren: Hoewel self drive je flexibiliteit geeft, is het nog steeds belangrijk om je route van tevoren te plannen. Onderzoek de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken, de afstanden tussen bestemmingen en eventuele vergunningen die je nodig hebt.
 3. Neem voldoende voorraden mee: Tijdens je self drive in Tanzania kom je mogelijk niet veel winkels of restaurants tegen, vooral als je van de gebaande paden afwijkt. Zorg ervoor dat je voldoende eten, drinken en andere benodigdheden meeneemt voor de duur van je reis.
 4. Wees voorbereid op wilde dieren: Tanzania staat bekend om zijn wilde dieren, dus wees voorbereid op ontmoetingen met olifanten, leeuwen, giraffen en andere dieren. Respecteer altijd de dieren en houd een veilige afstand.
 5. Respecteer de lokale cultuur: Tanzania heeft een rijke cultuur en tradities. Het is belangrijk om respect te tonen voor de lokale bevolking, hun gewoonten en gebruiken. Leer enkele basiswoorden in het Swahili en wees bewust van de lokale etiquette.

Hoogtepunten van self drive in Tanzania

Tanzania heeft talloze hoogtepunten die je kunt ontdekken tijdens een self drive avontuur. Enkele van de meest populaire bestemmingen zijn:

 • Serengeti National Park: Dit beroemde wildreservaat staat bekend om zijn jaarlijkse migratie van wildebeesten en zebra’s. Je kunt hier wilde dieren spotten tijdens een spannende safari.
 • Ngorongoro-krater: Deze enorme ingestorte vulkaan is de thuisbasis van een breed scala aan dieren, waaronder de Big Five. Het is een van de beste plekken in Tanzania om wilde dieren van dichtbij te zien.
 • Kilimanjaro: Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je de Kilimanjaro beklimmen, de hoogste berg van Afrika. Dit is een uitdagende maar lonende ervaring voor ervaren wandelaars.
 • Zanzibar: Na je self drive avontuur kun je ontspannen op de prachtige stranden van Zanzibar. Dit tropische eiland biedt witte zandstranden, turquoise wateren en een rijke geschiedenis.

Self drive in Tanzania is een geweldige manier om het land te verkennen en een unieke reiservaring te beleven. Met de vrijheid en flexibiliteit die self drive biedt, kun je de schoonheid van Tanzania op je eigen tempo ontdekken. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent, respect toont voor de lokale cultuur en geniet van de adembenemende landschappen en wilde dieren die dit land te bieden heeft.

Tanzania