Tanzania Blog

Vliegvelden Tanzania

Vliegvelden Tanzania

Tanzania, gelegen aan de oostkust van Afrika, is een land dat bekend staat om zijn prachtige natuur, wilde dieren en adembenemende landschappen. Het land trekt jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld aan. Een belangrijk aspect van het toerisme in Tanzania is de luchtvaart, met verschillende vliegvelden verspreid over het land.

Vliegvelden in Tanzania

Tanzania heeft verschillende internationale en binnenlandse vliegvelden die dienen als belangrijke toegangspoorten tot het land. Hieronder volgt een overzicht van enkele van de belangrijkste vliegvelden in Tanzania:

 • Julius Nyerere International Airport (DAR): Gelegen in de commerciële hoofdstad Dar es Salaam, is dit het drukste vliegveld van Tanzania. Het biedt internationale vluchten naar verschillende bestemmingen over de hele wereld.
 • Kilimanjaro International Airport (JRO): Dit vliegveld is gelegen nabij de stad Arusha, aan de voet van de beroemde Kilimanjaro. Het is de belangrijkste toegangspoort tot de Kilimanjaro-regio en het noordelijke safaricircuit van Tanzania.
 • Abeid Amani Karume International Airport (ZNZ): Gelegen op het eiland Zanzibar, is dit vliegveld een belangrijke hub voor toeristen die de prachtige stranden en historische bezienswaardigheden van Zanzibar willen verkennen.
 • Mwanza Airport (MWZ): Dit vliegveld is gelegen in de stad Mwanza, aan de oevers van het Victoriameer. Het is een belangrijk vliegveld voor reizigers die de Serengeti en de westelijke regio’s van Tanzania willen bezoeken.
 • Arusha Airport (ARK): Dit vliegveld is gelegen in de stad Arusha en dient als toegangspoort tot de noordelijke safaribestemmingen, zoals het Serengeti National Park, de Ngorongoro-krater en het Tarangire National Park.

Faciliteiten op de vliegvelden

De vliegvelden in Tanzania bieden verschillende faciliteiten en diensten om het reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele van deze faciliteiten zijn:

 • Restaurants en cafés waar reizigers kunnen genieten van lokale en internationale gerechten.
 • Duty-free winkels waar belastingvrije producten kunnen worden gekocht.
 • Autoverhuur voor reizigers die zelf willen rijden tijdens hun verblijf in Tanzania.
 • Wisselkantoren en geldautomaten voor het wisselen van valuta.
 • Bagageopslagfaciliteiten voor reizigers die hun bagage willen achterlaten tijdens een tussenstop.
 • Gratis wifi om in contact te blijven met vrienden en familie.

Reizen vanaf de vliegvelden

Vanaf de vliegvelden in Tanzania zijn er verschillende transportmogelijkheden om naar de gewenste bestemmingen te reizen. Enkele van deze opties zijn:

 • Taxi’s: Er zijn taxi’s beschikbaar bij de vliegvelden die reizigers naar hun bestemming kunnen brengen. Het is altijd raadzaam om vooraf een prijs af te spreken.
 • Shuttlebussen: Veel hotels en resorts bieden shuttlebusservices aan vanaf de vliegvelden naar hun accommodaties.
 • Autoverhuur: Reizigers kunnen ook een auto huren bij de vliegvelden om zelfstandig te reizen.
 • Openbaar vervoer: In sommige gevallen is het mogelijk om met het openbaar vervoer vanaf de vliegvelden te reizen, hoewel dit minder gebruikelijk is.

Belang van vliegvelden in Tanzania

De vliegvelden in Tanzania spelen een cruciale rol in het toerisme en de economie van het land. Ze bieden toegang tot de prachtige nationale parken, stranden en historische bezienswaardigheden die Tanzania te bieden heeft. Bovendien zorgen ze voor werkgelegenheid en stimuleren ze de economische groei door het aantrekken van toeristen en investeerders.

Met de groeiende populariteit van Tanzania als toeristische bestemming, worden de vliegvelden voortdurend verbeterd en uitgebreid om aan de toenemende vraag te voldoen. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de infrastructuur en het toerisme in het land.

Conclusie

De vliegvelden in Tanzania spelen een essentiële rol in het faciliteren van het toerisme en de economische groei van het land. Ze bieden toegang tot de prachtige natuurlijke en culturele schatten van Tanzania en zorgen voor een comfortabele reiservaring voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Met hun faciliteiten en transportmogelijkheden dragen de vliegvelden bij aan het succes van het toerisme in Tanzania.

Tanzania