Tanzania Blog

Visum Tanzania

Visum Tanzania

Een visum is een officieel document dat vereist is voor reizigers die Tanzania willen bezoeken. Het visum Tanzania is een toestemmingsbrief van de Tanzaniaanse overheid waarmee buitenlanders het land kunnen betreden en er gedurende een bepaalde periode kunnen verblijven.

Soorten visums voor Tanzania

Er zijn verschillende soorten visums beschikbaar voor reizigers die naar Tanzania willen gaan. Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende visums:

 • Toeristenvisum: Dit visum is bedoeld voor reizigers die Tanzania willen bezoeken voor toeristische doeleinden, zoals het bezichtigen van nationale parken, safari’s en strandvakanties. Het toeristenvisum is meestal geldig voor een verblijf van maximaal 90 dagen.
 • Zakelijk visum: Dit visum is bedoeld voor reizigers die naar Tanzania gaan voor zakelijke doeleinden, zoals het bijwonen van conferenties, vergaderingen of het uitvoeren van zakelijke activiteiten. Het zakelijke visum kan variëren in geldigheidsduur, afhankelijk van het doel van de reis.
 • Transitvisum: Dit visum is bedoeld voor reizigers die via Tanzania reizen naar een andere bestemming en slechts tijdelijk in het land verblijven. Het transitvisum is meestal geldig voor een verblijf van maximaal 7 dagen.

Visumvereisten voor Tanzania

Om een visum voor Tanzania aan te vragen, moeten reizigers voldoen aan bepaalde vereisten. Hier zijn de belangrijkste visumvereisten:

 • Een geldig paspoort: Reizigers moeten een paspoort hebben dat nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de datum van aankomst in Tanzania.
 • Visumaanvraagformulier: Reizigers moeten een visumaanvraagformulier invullen en ondertekenen. Dit formulier is verkrijgbaar bij de Tanzaniaanse ambassade of kan online worden gedownload.
 • Pasfoto: Een recente pasfoto van de aanvrager is vereist.
 • Bewijs van reisarrangementen: Reizigers moeten bewijs kunnen tonen van hun reisarrangementen, zoals een retourticket of boekingsbevestigingen van accommodaties.
 • Bewijs van voldoende financiële middelen: Reizigers moeten kunnen aantonen dat ze over voldoende financiële middelen beschikken om hun verblijf in Tanzania te bekostigen.
 • Vaccinatiebewijs: Sommige vaccinaties, zoals die tegen gele koorts, zijn verplicht voor reizigers die naar Tanzania gaan. Een vaccinatiebewijs kan worden gevraagd bij aankomst.

Het aanvragen van een visum voor Tanzania

Er zijn verschillende manieren om een visum voor Tanzania aan te vragen:

 1. Tanzaniaanse ambassade: Reizigers kunnen persoonlijk naar de Tanzaniaanse ambassade gaan om een visum aan te vragen. Ze moeten alle vereiste documenten meenemen en een visumkosten betalen.
 2. Online aanvraag: Het is ook mogelijk om een visum voor Tanzania online aan te vragen. Reizigers moeten het visumaanvraagformulier invullen en alle vereiste documenten uploaden. Na betaling van de visumkosten wordt het visum per e-mail naar de aanvrager gestuurd.
 3. Visumdienst: Reizigers kunnen ook gebruik maken van een visumdienst om het visum voor Tanzania aan te vragen. Deze diensten zorgen voor het invullen van het visumaanvraagformulier, het verzamelen van de benodigde documenten en het indienen van de aanvraag bij de Tanzaniaanse ambassade.

Visum bij aankomst

Het is mogelijk om een visum voor Tanzania bij aankomst op de luchthaven of grensovergang te verkrijgen. Reizigers moeten echter rekening houden met mogelijke wachttijden en het risico dat het visum geweigerd kan worden. Het wordt sterk aanbevolen om het visum van tevoren aan te vragen om eventuele problemen te voorkomen.

Visumverlenging

Als reizigers langer in Tanzania willen verblijven dan de geldigheidsduur van hun visum, kunnen ze een visumverlenging aanvragen bij de immigratiedienst van Tanzania. Het is belangrijk om de visumverlenging ruim voor het verlopen van het visum aan te vragen om boetes en mogelijke problemen te voorkomen.

Conclusie

Het visum Tanzania is een essentieel document voor reizigers die het prachtige land willen bezoeken. Door te voldoen aan de visumvereisten en het visum tijdig aan te vragen, kunnen reizigers genieten van een zorgeloze en probleemloze reis naar Tanzania.

Tanzania