Tanzania Blog

Visum Tanzania aanvragen

Visum Tanzania aanvragen

Het aanvragen van een visum voor Tanzania is een belangrijke stap voor reizigers die van plan zijn dit prachtige land te bezoeken. Of je nu op vakantie gaat, een zakenreis maakt of vrijwilligerswerk gaat doen, een visum is vereist om het land binnen te komen. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over het aanvragen van een visum voor Tanzania.

Waarom heb je een visum nodig?

Een visum is een officieel document dat door de overheid van een land wordt afgegeven en toestemming geeft om het land binnen te komen en er te verblijven voor een bepaalde periode. Tanzania vereist dat alle buitenlandse bezoekers een visum hebben voordat ze het land kunnen betreden. Dit geldt voor zowel toeristen als zakenreizigers.

Met een visum kun je legaal in Tanzania verblijven en genieten van alles wat het land te bieden heeft, zoals de prachtige natuur, nationale parken, safari’s, stranden en culturele bezienswaardigheden. Het is belangrijk om het visumproces correct te volgen om eventuele problemen bij aankomst te voorkomen.

Soorten visa voor Tanzania

Er zijn verschillende soorten visa beschikbaar voor reizigers die naar Tanzania willen gaan. Het type visum dat je nodig hebt, hangt af van het doel van je reis en de duur van je verblijf. Hier zijn enkele van de meest voorkomende visa voor Tanzania:

 • Toeristenvisum: Dit visum is bedoeld voor reizigers die Tanzania willen bezoeken voor toeristische doeleinden, zoals sightseeing, safari’s en ontspanning. Het toeristenvisum is meestal geldig voor een verblijf van maximaal 90 dagen.
 • Zakenvisum: Als je van plan bent om naar Tanzania te reizen voor zakelijke doeleinden, zoals het bijwonen van vergaderingen, conferenties of het afsluiten van zakelijke deals, heb je een zakenvisum nodig. Dit visum is ook meestal geldig voor maximaal 90 dagen.
 • Transitvisum: Als je slechts een korte tussenstop in Tanzania hebt en binnen 14 dagen weer vertrekt, kun je een transitvisum aanvragen. Dit visum is bedoeld voor reizigers die op doorreis zijn naar een andere bestemming en niet van plan zijn om in Tanzania te verblijven.
 • Studentenvisum: Als je van plan bent om in Tanzania te studeren, heb je een studentenvisum nodig. Dit visum is geldig voor de duur van je studieprogramma.

Het visumproces

Het visumproces voor Tanzania kan online worden afgerond. Hier zijn de stappen die je moet volgen om een visum voor Tanzania aan te vragen:

 1. Vul het online aanvraagformulier in: Ga naar de officiële website van de Tanzaniaanse overheid of de ambassade en zoek het online aanvraagformulier voor het visum dat je nodig hebt. Vul het formulier volledig en nauwkeurig in met alle vereiste informatie.
 2. Verzamel de benodigde documenten: Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt voordat je de aanvraag indient. Dit kan onder andere een geldig paspoort, pasfoto’s, bewijs van accommodatie en een retourticket omvatten.
 3. Betaal de visumkosten: Nadat je het aanvraagformulier hebt ingevuld, moet je de visumkosten betalen. Dit kan online worden gedaan met een creditcard of via andere beschikbare betaalmethoden.
 4. Wacht op goedkeuring: Nadat je de aanvraag hebt ingediend en de betaling hebt voltooid, moet je wachten op goedkeuring van je visum. Dit kan enkele dagen tot enkele weken duren, afhankelijk van het type visum en de drukte bij de ambassade.
 5. Ontvang je visum: Zodra je visum is goedgekeurd, ontvang je een bevestigingsmail of een visumsticker in je paspoort, afhankelijk van de visumprocedure van de Tanzaniaanse overheid. Zorg ervoor dat je het visum bij aankomst in Tanzania bij je hebt.

Belangrijke tips voor het aanvragen van een visum voor Tanzania

Hier zijn enkele belangrijke tips om het visumproces voor Tanzania soepel te laten verlopen:

 • Zorg ervoor dat je het juiste type visum aanvraagt op basis van het doel van je reis.
 • Vul het aanvraagformulier volledig en nauwkeurig in om vertragingen of afwijzingen te voorkomen.
 • Controleer de geldigheid van je paspoort en zorg ervoor dat het nog minimaal zes maanden geldig is na de geplande vertrekdatum uit Tanzania.
 • Verzamel alle benodigde documenten voordat je de aanvraag indient om vertragingen te voorkomen.
 • Betaal de visumkosten op tijd om vertragingen in het verwerkingsproces te voorkomen.
 • Plan je reis zorgvuldig en zorg ervoor dat je het land binnen de geldigheidsperiode van je visum betreedt.

Door deze tips te volgen en het visumproces correct te volgen, kun je zonder problemen genieten van je reis naar Tanzania. Vergeet niet om ook andere reisdocumenten, zoals reisverzekeringen en vaccinatiebewijzen, in orde te maken voordat je vertrekt.

Conclusie:

Het aanvragen van een visum voor Tanzania is een belangrijke stap voor reizigers die het land willen bezoeken. Door het juiste type visum aan te vragen en het visumproces correct te volgen, kun je zonder problemen genieten van je verblijf in Tanzania. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten verzamelt en de visumkosten op tijd betaalt. Volg de tips in dit artikel om het visumproces soepel te laten verlopen. Tanzania wacht op je om ontdekt te worden!

Tanzania