Tanzania Blog

Visa to Tanzania

Als je van plan bent om naar Tanzania te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de visumvereisten. Een visum is een officieel document dat je toestemming geeft om het land binnen te komen en er te verblijven voor een bepaalde periode. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over het verkrijgen van een visum voor Tanzania.

Soorten visa

Er zijn verschillende soorten visa beschikbaar voor reizigers die naar Tanzania willen gaan. Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende visa:

 • Toeristenvisum: Dit visum is bedoeld voor reizigers die naar Tanzania willen gaan voor toeristische doeleinden, zoals het bezoeken van nationale parken, stranden en historische bezienswaardigheden.
 • Zakelijk visum: Als je van plan bent om naar Tanzania te reizen voor zakelijke doeleinden, zoals het bijwonen van vergaderingen of conferenties, heb je een zakelijk visum nodig.
 • Studentenvisum: Als je van plan bent om in Tanzania te studeren, moet je een studentenvisum aanvragen. Dit visum stelt je in staat om in het land te verblijven voor de duur van je studie.
 • Transitvisum: Als je alleen maar door Tanzania reist en niet van plan bent om het land te verlaten, kun je een transitvisum aanvragen. Dit visum is geldig voor een korte periode, meestal 7 dagen.

Visumvereisten

Om een visum voor Tanzania aan te vragen, moet je aan bepaalde vereisten voldoen. Hier zijn de belangrijkste vereisten:

 • Paspoort: Je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn vanaf de datum van aankomst in Tanzania. Zorg ervoor dat je paspoort nog voldoende lege pagina’s heeft voor stempels.
 • Visumaanvraagformulier: Je moet een visumaanvraagformulier invullen en ondertekenen. Dit formulier is verkrijgbaar bij de Tanzaniaanse ambassade of consulaat in jouw land.
 • Pasfoto: Je hebt een recente pasfoto nodig die voldoet aan de vereisten van de Tanzaniaanse immigratiedienst.
 • Bewijs van accommodatie: Je moet kunnen aantonen dat je over accommodatie beschikt tijdens je verblijf in Tanzania. Dit kan een hotelreservering of een uitnodigingsbrief van een familielid of vriend zijn.
 • Bewijs van voldoende financiële middelen: Je moet kunnen aantonen dat je over voldoende financiële middelen beschikt om je verblijf in Tanzania te bekostigen. Dit kan in de vorm van bankafschriften of een recente loonstrook.

Visum aanvragen

Er zijn verschillende manieren om een visum voor Tanzania aan te vragen. Hier zijn de meest voorkomende methoden:

 • Tanzaniaanse ambassade of consulaat: Je kunt persoonlijk naar de Tanzaniaanse ambassade of consulaat in jouw land gaan om een visum aan te vragen. Zorg ervoor dat je alle vereiste documenten meeneemt en de vereiste kosten betaalt.
 • Online aanvraag: Het is ook mogelijk om een visum voor Tanzania online aan te vragen. Dit kan handig zijn als er geen Tanzaniaanse ambassade of consulaat in jouw land is. Je moet een online aanvraagformulier invullen en de vereiste documenten uploaden. Zorg ervoor dat je de juiste betalingsmethode gebruikt om de visumkosten te betalen.
 • Visum bij aankomst: Voor sommige nationaliteiten is het mogelijk om een visum bij aankomst in Tanzania te verkrijgen. Dit betekent dat je het visum kunt verkrijgen op de luchthaven of bij de grensovergang. Controleer van tevoren of deze optie beschikbaar is voor jouw nationaliteit.

Visumkosten

De kosten voor een visum voor Tanzania variëren, afhankelijk van het type visum en de duur van je verblijf. Hier zijn de geschatte kosten voor de meest voorkomende visa:

 • Toeristenvisum: De kosten voor een toeristenvisum bedragen meestal tussen de $50 en $100, afhankelijk van de duur van je verblijf.
 • Zakelijk visum: Voor een zakelijk visum moet je rekenen op kosten tussen de $100 en $250, afhankelijk van de duur van je verblijf.
 • Studentenvisum: De kosten voor een studentenvisum variëren, afhankelijk van de duur van je studie. Neem contact op met de Tanzaniaanse ambassade of consulaat voor de exacte kosten.
 • Transitvisum: Een transitvisum kost meestal tussen de $30 en $50.

Visumverlenging

Als je langer in Tanzania wilt blijven dan de geldigheidsduur van je visum, kun je een visumverlenging aanvragen. Dit moet worden gedaan bij de Tanzaniaanse immigratiedienst. Houd er rekening mee dat visumverlengingen niet altijd worden goedgekeurd en dat er extra kosten aan verbonden kunnen zijn.

Conclusie

Het verkrijgen van een visum voor Tanzania is een belangrijke stap bij het plannen van je reis. Zorg ervoor dat je op tijd begint met de visumaanvraag en dat je alle vereiste documenten bij de hand hebt. Of je nu naar Tanzania reist voor toeristische, zakelijke of studie-doeleinden, het is essentieel om op de hoogte te zijn van de visumvereisten en de juiste stappen te nemen om een visum te verkrijgen. Met de juiste voorbereiding en documentatie kun je genieten van een zorgeloze reis naar dit prachtige land.

Tanzania