Tanzania Blog

Visa Tanzania

Visa Tanzania

Visa Tanzania is een belangrijk onderwerp voor reizigers die van plan zijn om naar Tanzania te gaan. Het verkrijgen van een visum is een vereiste voor de meeste buitenlandse bezoekers, tenzij ze afkomstig zijn uit een land dat vrijgesteld is van visumplicht. In dit artikel zullen we de verschillende soorten visa voor Tanzania bespreken, de vereisten en procedures voor het verkrijgen ervan, en enkele handige tips voor een soepel visumproces.

Soorten visa voor Tanzania

Er zijn verschillende soorten visa beschikbaar voor reizigers die naar Tanzania willen gaan. Hieronder volgt een overzicht van de meest voorkomende visa:

 • Toeristenvisum: Dit visum is bedoeld voor reizigers die naar Tanzania willen gaan voor toeristische doeleinden, zoals het bezoeken van nationale parken, stranden en historische bezienswaardigheden.
 • Zakelijk visum: Dit visum is vereist voor reizigers die naar Tanzania gaan voor zakelijke doeleinden, zoals het bijwonen van conferenties, vergaderingen of het uitvoeren van zakelijke activiteiten.
 • Studentenvisum: Dit visum is bedoeld voor internationale studenten die in Tanzania willen studeren aan een erkende onderwijsinstelling.
 • Transitvisum: Dit visum is vereist voor reizigers die een tussenstop maken in Tanzania en binnen 14 dagen het land weer verlaten.

Vereisten voor het verkrijgen van een visum

Om een visum voor Tanzania te verkrijgen, moeten reizigers aan bepaalde vereisten voldoen. Hier zijn de belangrijkste vereisten:

 1. Een geldig paspoort: Reizigers moeten een paspoort hebben dat nog minimaal zes maanden geldig is vanaf de datum van aankomst in Tanzania.
 2. Visumaanvraagformulier: Reizigers moeten een visumaanvraagformulier invullen en ondertekenen.
 3. Pasfoto: Een recente pasfoto van de aanvrager is vereist.
 4. Bewijs van accommodatie: Reizigers moeten een bevestiging van hun accommodatie in Tanzania kunnen tonen, zoals een hotelreservering.
 5. Reisplan: Een gedetailleerd reisplan, inclusief de beoogde data van aankomst en vertrek, moet worden verstrekt.
 6. Bewijs van voldoende financiële middelen: Reizigers moeten kunnen aantonen dat ze over voldoende financiële middelen beschikken om hun verblijf in Tanzania te bekostigen.

Visumprocedures

De visumprocedures voor Tanzania kunnen variëren, afhankelijk van het land van herkomst van de reiziger. Over het algemeen zijn er twee manieren om een visum voor Tanzania te verkrijgen:

 1. Visum bij aankomst: Reizigers kunnen een visum bij aankomst verkrijgen op de luchthaven of bij een grensovergang. Het is echter raadzaam om vooraf een visum aan te vragen om eventuele vertragingen of problemen te voorkomen.
 2. Visum vooraf aanvragen: Reizigers kunnen ook een visum vooraf aanvragen bij de Tanzaniaanse ambassade of consulaat in hun land van herkomst. Dit kan online of via een fysieke aanvraag worden gedaan.

Tips voor een soepel visumproces

Hier zijn enkele handige tips om het visumproces voor Tanzania soepel te laten verlopen:

 • Zorg ervoor dat uw paspoort minimaal zes maanden geldig is vanaf de datum van aankomst in Tanzania.
 • Vul het visumaanvraagformulier zorgvuldig en volledig in om vertragingen te voorkomen.
 • Zorg voor een recente pasfoto die voldoet aan de vereisten van de Tanzaniaanse autoriteiten.
 • Plan uw reis en accommodatie van tevoren om bewijs van accommodatie en een gedetailleerd reisplan te kunnen verstrekken.
 • Zorg ervoor dat u over voldoende financiële middelen beschikt om uw verblijf in Tanzania te bekostigen.
 • Als u ervoor kiest om een visum bij aankomst te verkrijgen, zorg er dan voor dat u contant geld (USD) bij u heeft om de visumkosten te betalen.
 • Volg de visumprocedures en richtlijnen van de Tanzaniaanse autoriteiten nauwkeurig op.

Concluderend is het verkrijgen van een visum voor Tanzania een belangrijke stap voor reizigers die het land willen bezoeken. Door op de hoogte te zijn van de verschillende soorten visa, de vereisten en procedures, en door enkele handige tips te volgen, kan het visumproces soepel verlopen. Zorg ervoor dat u alle benodigde documenten en informatie bij de hand heeft en geniet van uw reis naar Tanzania!

Tanzania