Tanzania Blog

Visa Tanzania on Arrival: Alles wat je moet weten

Als je van plan bent om naar Tanzania te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de visumvereisten. Gelukkig biedt Tanzania visa on arrival aan, wat betekent dat je bij aankomst op de luchthaven een visum kunt verkrijgen. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over het visa Tanzania on arrival.

Wat is een visa on arrival?

Een visa on arrival is een visum dat je kunt verkrijgen bij aankomst op de bestemming. Dit betekent dat je geen visum van tevoren hoeft aan te vragen bij een ambassade of consulaat. In het geval van Tanzania kun je bij aankomst op de luchthaven een visum verkrijgen.

Wie komt in aanmerking voor een visa Tanzania on arrival?

De meeste reizigers komen in aanmerking voor een visa Tanzania on arrival. Dit geldt voor reizigers met een geldig paspoort uit de meeste landen. Het is echter belangrijk om te controleren of jouw land van herkomst in aanmerking komt voor een visa on arrival. Je kunt dit doen door contact op te nemen met de Tanzaniaanse ambassade of het consulaat in jouw land.

Welke documenten heb je nodig?

Om een visa Tanzania on arrival te verkrijgen, heb je de volgende documenten nodig:

 • Een geldig paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is na de geplande vertrekdatum uit Tanzania.
 • Een ingevuld visumaanvraagformulier, dat je bij aankomst op de luchthaven kunt verkrijgen of van tevoren kunt downloaden van de website van de Tanzaniaanse ambassade.
 • Een pasfoto van recente datum.
 • Het visumtarief in contanten. Het is belangrijk om te weten dat het tarief kan variëren, afhankelijk van jouw nationaliteit. Het wordt aanbevolen om het exacte bedrag in Amerikaanse dollars mee te nemen.

Wat is het proces van het verkrijgen van een visa Tanzania on arrival?

Het proces van het verkrijgen van een visa Tanzania on arrival is vrij eenvoudig. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Vul het visumaanvraagformulier in. Zorg ervoor dat je alle vereiste informatie nauwkeurig invult.
 2. Bevestig het ingevulde visumaanvraagformulier samen met je paspoort en pasfoto.
 3. Betaal het visumtarief in contanten. Zorg ervoor dat je het exacte bedrag in Amerikaanse dollars meeneemt.
 4. Wacht op de verwerking van je visum. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de drukte op de luchthaven.
 5. Zodra je visum is goedgekeurd, ontvang je een stempel in je paspoort.

Hoelang is het visa Tanzania on arrival geldig?

Het visa Tanzania on arrival is over het algemeen geldig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Dit betekent dat je binnen deze periode het land moet verlaten. Als je van plan bent langer dan 90 dagen in Tanzania te verblijven, moet je een visum van tevoren aanvragen bij de Tanzaniaanse ambassade in jouw land.

Wat zijn de kosten van een visa Tanzania on arrival?

De kosten van een visa Tanzania on arrival variëren, afhankelijk van jouw nationaliteit. Het wordt aanbevolen om het exacte bedrag in Amerikaanse dollars mee te nemen, omdat dit de meest geaccepteerde valuta is. Het visumtarief kan ook variëren op basis van het type visum dat je aanvraagt, zoals een toeristenvisum of een zakenvisum.

Wat zijn de voordelen van een visa Tanzania on arrival?

Het visa Tanzania on arrival biedt verschillende voordelen voor reizigers:

 • Gemak: Je hoeft geen visum van tevoren aan te vragen bij een ambassade of consulaat.
 • Tijdsbesparing: Je kunt het visum verkrijgen bij aankomst op de luchthaven, waardoor je tijd bespaart.
 • Flexibiliteit: Je kunt op het laatste moment beslissen om naar Tanzania te reizen, omdat je geen visum van tevoren hoeft aan te vragen.

Wat zijn de nadelen van een visa Tanzania on arrival?

Hoewel het visa Tanzania on arrival veel voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden:

 • Wachttijden: Afhankelijk van de drukte op de luchthaven, kan het verkrijgen van een visum enige tijd in beslag nemen.
 • Onzekerheid: Hoewel de meeste reizigers in aanmerking komen voor een visa on arrival, is het belangrijk om te controleren of jouw land van herkomst in aanmerking komt.
 • Beperkte geldigheid: Het visa Tanzania on arrival is alleen geldig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Als je langer wilt blijven, moet je een visum van tevoren aanvragen.

Conclusie

Het visa Tanzania on arrival is een handige optie voor reizigers die van plan zijn naar Tanzania te gaan. Het biedt gemak, tijdsbesparing en flexibiliteit. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij je hebt en het exacte visumtarief in contanten meeneemt. Controleer ook of jouw land van herkomst in aanmerking komt voor een visa on arrival. Met deze informatie kun je je goed voorbereiden op je reis naar Tanzania.

Tanzania