Tanzania Blog

Tanzania Embassy: Alles wat je moet weten over de Tanzaniaanse ambassade

Als je van plan bent om naar Tanzania te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de Tanzaniaanse ambassade. De Tanzaniaanse ambassade is de officiële vertegenwoordiging van de Tanzaniaanse regering in Nederland. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over de Tanzaniaanse ambassade, inclusief de locatie, openingstijden, visumvereisten en andere belangrijke informatie.

Locatie van de Tanzaniaanse ambassade

De Tanzaniaanse ambassade is gevestigd in Den Haag, de hoofdstad van Nederland. Het exacte adres van de ambassade is:

Tanzaniaanse Ambassade
Laan Copes van Cattenburch 70
2585 GD Den Haag
Nederland

De ambassade is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn ook parkeermogelijkheden in de buurt.

Openingstijden van de Tanzaniaanse ambassade

De Tanzaniaanse ambassade is geopend van maandag tot en met vrijdag, met uitzondering van nationale feestdagen. De openingstijden zijn als volgt:

 • Maandag: 09:00 – 17:00
 • Dinsdag: 09:00 – 17:00
 • Woensdag: 09:00 – 17:00
 • Donderdag: 09:00 – 17:00
 • Vrijdag: 09:00 – 17:00

Het wordt aanbevolen om vooraf een afspraak te maken voordat je de ambassade bezoekt, zodat je zeker weet dat er iemand beschikbaar is om je te helpen met je vragen of verzoeken.

Visumvereisten voor Tanzania

Als je van plan bent om naar Tanzania te reizen, heb je hoogstwaarschijnlijk een visum nodig. De visumvereisten kunnen variëren, afhankelijk van je nationaliteit en het doel van je reis. Hier zijn de algemene visumvereisten voor Tanzania:

 • Een geldig paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is na de geplande vertrekdatum uit Tanzania.
 • Een ingevuld visumaanvraagformulier.
 • Een recente pasfoto.
 • Een bewijs van voldoende financiële middelen om je verblijf in Tanzania te bekostigen.
 • Een bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar je volgende bestemming.
 • Een bewijs van accommodatie in Tanzania, zoals een hotelreservering.
 • Een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts (sommige reizigers zijn hiervan vrijgesteld, afhankelijk van hun land van herkomst).

Het is belangrijk om op te merken dat de visumvereisten kunnen veranderen, dus het is altijd verstandig om de website van de Tanzaniaanse ambassade te raadplegen voor de meest recente informatie.

Diensten aangeboden door de Tanzaniaanse ambassade

De Tanzaniaanse ambassade biedt verschillende diensten aan voor zowel Tanzaniaanse burgers als buitenlanders. Enkele van de belangrijkste diensten die worden aangeboden zijn:

 • Visumverwerking: De ambassade verwerkt visumaanvragen voor reizigers die van plan zijn naar Tanzania te gaan.
 • Consulaire zaken: De ambassade biedt consulaire bijstand aan Tanzaniaanse burgers in Nederland, zoals het vernieuwen van paspoorten en het verstrekken van consulaire verklaringen.
 • Handelsbetrekkingen: De ambassade bevordert de handelsbetrekkingen tussen Tanzania en Nederland en biedt ondersteuning aan bedrijven die geïnteresseerd zijn in zakendoen in Tanzania.
 • Culturele uitwisseling: De ambassade organiseert culturele evenementen en bevordert de culturele uitwisseling tussen Tanzania en Nederland.

Als je gebruik wilt maken van een van deze diensten, is het raadzaam om contact op te nemen met de ambassade voor meer informatie en om een afspraak te maken.

Belangrijke contactinformatie

Hier zijn enkele belangrijke contactgegevens van de Tanzaniaanse ambassade:

Je kunt contact opnemen met de ambassade via telefoon of e-mail voor vragen, afspraken of andere verzoeken.

In conclusie

De Tanzaniaanse ambassade in Nederland is de officiële vertegenwoordiging van de Tanzaniaanse regering en biedt verschillende diensten aan voor zowel Tanzaniaanse burgers als buitenlanders. Als je van plan bent om naar Tanzania te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de visumvereisten en om contact op te nemen met de ambassade voor meer informatie. De ambassade staat klaar om je te helpen met al je vragen en verzoeken met betrekking tot Tanzania.

Tanzania