Tanzania Blog

Mount Meru Tanzania

Mount Meru Tanzania

Mount Meru Tanzania is een indrukwekkende berg gelegen in het noorden van Tanzania, in het Arusha National Park. Met een hoogte van 4.566 meter is het de op vier na hoogste berg in Afrika. Deze majestueuze vulkaan is een populaire bestemming voor avontuurlijke reizigers en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende landschappen.

Kenmerken van Mount Meru

Mount Meru is een slapende vulkaan en wordt vaak beschouwd als de kleine broer van de beroemde Kilimanjaro. Het beklimmen van Mount Meru is een uitdagende maar lonende ervaring. Hier zijn enkele kenmerken van deze prachtige berg:

 • Hoogte: Mount Meru is 4.566 meter hoog en biedt een spectaculair uitzicht op de omgeving.
 • Flora en fauna: De berg is bedekt met weelderige bossen en is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder olifanten, buffels, giraffen en verschillende soorten apen.
 • Klimaat: Het klimaat op Mount Meru varieert afhankelijk van de hoogte. Lagere delen hebben een warm en vochtig klimaat, terwijl hogere delen kouder en winderiger zijn.
 • Beklimming: Het beklimmen van Mount Meru vereist een goede fysieke conditie en ervaring met bergwandelen. Er zijn verschillende routes beschikbaar, variërend in moeilijkheidsgraad.
 • Uitzicht: Vanaf de top van Mount Meru kun je genieten van een panoramisch uitzicht op de Kilimanjaro, de Great Rift Valley en het prachtige landschap van het Arusha National Park.

De beklimming van Mount Meru

De beklimming van Mount Meru is een avontuur op zich. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen voordat je aan deze uitdaging begint:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je in goede fysieke conditie verkeert en neem de tijd om te acclimatiseren aan de hoogte voordat je aan de beklimming begint.
 2. Gidsen en vergunningen: Het is verplicht om een ervaren gids in te huren en de benodigde vergunningen te verkrijgen voordat je Mount Meru beklimt. Dit zorgt voor je veiligheid en helpt de lokale gemeenschap te ondersteunen.
 3. Paklijst: Zorg ervoor dat je de juiste uitrusting meeneemt, waaronder stevige wandelschoenen, warme kleding, een slaapzak en voldoende voedsel en water.
 4. Routes: Er zijn verschillende routes om Mount Meru te beklimmen, waaronder de Momella-route en de Meru-kamroute. Kies de route die het beste bij je ervaring en voorkeuren past.
 5. Hoogteziekte: Wees bewust van de symptomen van hoogteziekte en neem de nodige voorzorgsmaatregelen om dit te voorkomen. Het is belangrijk om langzaam te stijgen en voldoende te rusten tijdens de beklimming.

Waarom Mount Meru beklimmen?

De beklimming van Mount Meru biedt een unieke ervaring en vele voordelen. Hier zijn enkele redenen waarom je deze prachtige berg zou moeten beklimmen:

 • Prachtige landschappen: Mount Meru biedt adembenemende uitzichten op de omringende natuur, waaronder weelderige bossen, uitgestrekte vlaktes en indrukwekkende bergtoppen.
 • Minder drukte: In vergelijking met de Kilimanjaro is Mount Meru minder druk bezocht, waardoor je kunt genieten van een meer afgelegen en rustige beklimming.
 • Acclimatisatie: Het beklimmen van Mount Meru kan dienen als een goede acclimatisatieoefening voor degenen die van plan zijn om de Kilimanjaro te beklimmen. Het helpt je lichaam te wennen aan de hoogte en verbetert je kansen op een succesvolle beklimming van de Kilimanjaro.
 • Avontuurlijke ervaring: Het beklimmen van een berg is een avontuur op zich. Het vereist doorzettingsvermogen, vastberadenheid en het overwinnen van persoonlijke grenzen.
 • Culturele ontmoetingen: Tijdens de beklimming kom je in contact met de lokale bevolking en kun je meer leren over hun cultuur en tradities.

Al met al is Mount Meru Tanzania een geweldige bestemming voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een uitdagende en onvergetelijke ervaring. Met zijn prachtige landschappen, diverse flora en fauna en adembenemende uitzichten, zal een beklimming van Mount Meru zeker een hoogtepunt zijn van je reis naar Tanzania.

Tanzania