Tanzania Blog

e-visa Tanzania

e-visa Tanzania

Als je van plan bent om naar Tanzania te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de vereisten voor het verkrijgen van een visum. Gelukkig heeft Tanzania een e-visa systeem geïntroduceerd, waardoor het aanvragen van een visum veel eenvoudiger en efficiënter is geworden.

Wat is een e-visa?

Een e-visa, ook wel een elektronisch visum genoemd, is een digitaal document dat elektronisch wordt gekoppeld aan het paspoort van de reiziger. Dit betekent dat je geen fysiek visumsticker meer in je paspoort hoeft te hebben. Met een e-visa kun je legaal het land binnenkomen en verblijven voor een bepaalde periode.

Voordelen van een e-visa voor Tanzania

Het e-visa systeem van Tanzania biedt verschillende voordelen ten opzichte van het traditionele visumproces:

 • Gemakkelijke online aanvraag: Met een e-visa kun je het visum online aanvragen vanuit het comfort van je eigen huis. Dit bespaart je tijd en moeite, omdat je niet naar een ambassade of consulaat hoeft te gaan.
 • Snelle verwerkingstijd: Het e-visa systeem zorgt voor een snelle verwerking van je visumaanvraag. In de meeste gevallen ontvang je je e-visa binnen enkele werkdagen.
 • 24/7 beschikbaarheid: Je kunt op elk moment van de dag een e-visa aanvragen, omdat het online aanvraagportaal 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is.
 • Veiligheid: Het e-visa systeem zorgt voor een veilige verwerking van je persoonlijke gegevens. Je hoeft je geen zorgen te maken over het verlies van je paspoort of visumsticker.

Hoe vraag je een e-visa voor Tanzania aan?

Het aanvragen van een e-visa voor Tanzania is een eenvoudig proces dat uit de volgende stappen bestaat:

 1. Online aanvraagformulier invullen: Ga naar de officiële website van de Tanzaniaanse overheid en vul het online aanvraagformulier in. Je moet persoonlijke gegevens verstrekken, zoals je naam, geboortedatum, nationaliteit en paspoortinformatie.
 2. Visumkosten betalen: Na het invullen van het aanvraagformulier moet je de visumkosten betalen. Dit kan meestal met een creditcard of betaalpas.
 3. Uploaden van documenten: Je moet ook enkele documenten uploaden, zoals een pasfoto en een kopie van je paspoort. Zorg ervoor dat deze documenten voldoen aan de vereisten van de Tanzaniaanse overheid.
 4. Visumverwerking: Nadat je de aanvraag hebt ingediend en de betaling hebt voltooid, zal de Tanzaniaanse overheid je visumaanvraag verwerken. Dit kan enkele werkdagen duren.
 5. Ontvangst van e-visa: Zodra je visumaanvraag is goedgekeurd, ontvang je je e-visa per e-mail. Zorg ervoor dat je een geprinte kopie van je e-visa meeneemt tijdens je reis naar Tanzania.

Vereisten voor een e-visa voor Tanzania

Om in aanmerking te komen voor een e-visa voor Tanzania, moet je voldoen aan bepaalde vereisten:

 • Geldig paspoort: Je paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn vanaf de datum van aankomst in Tanzania.
 • Pasfoto: Je moet een recente pasfoto uploaden die voldoet aan de vereisten van de Tanzaniaanse overheid.
 • Reisplan: Je moet je reisplan, inclusief je aankomst- en vertrekdatum, verstrekken tijdens het invullen van het aanvraagformulier.
 • Verblijfsadres: Je moet het adres van je accommodatie in Tanzania opgeven.
 • Financiële middelen: Je moet kunnen aantonen dat je voldoende financiële middelen hebt om je verblijf in Tanzania te bekostigen.

Veelgestelde vragen over e-visa voor Tanzania

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over e-visa voor Tanzania:

1. Hoe lang is een e-visa geldig?

Een e-visa voor Tanzania is meestal geldig voor een periode van 90 dagen. Binnen deze periode kun je het land binnenkomen en maximaal 90 dagen verblijven.

2. Kan ik mijn e-visa verlengen?

Het is mogelijk om je e-visa te verlengen als je langer dan 90 dagen in Tanzania wilt verblijven. Je moet contact opnemen met de immigratiedienst van Tanzania voor meer informatie over het verlengingsproces.

3. Kan ik mijn e-visa annuleren en een terugbetaling krijgen?

Het e-visa systeem van Tanzania staat geen annuleringen of terugbetalingen toe. Zorg er dus voor dat je je reisplannen zorgvuldig overweegt voordat je een e-visa aanvraagt.

4. Kan ik een e-visa aanvragen bij aankomst in Tanzania?

Nee, het is niet mogelijk om een e-visa bij aankomst in Tanzania aan te vragen. Je moet je e-visa vooraf online aanvragen voordat je naar Tanzania reist.

5. Kan ik een e-visa gebruiken voor meerdere binnenkomsten?

Ja, een e-visa voor Tanzania kan worden gebruikt voor meerdere binnenkomsten binnen de geldigheidsperiode van 90 dagen.

Conclusie

Het e-visa systeem van Tanzania heeft het visumproces voor reizigers aanzienlijk vereenvoudigd. Met een e-visa kun je gemakkelijk en snel een visum aanvragen vanuit het comfort van je eigen huis. Zorg ervoor dat je voldoet aan de vereisten en volg de stappen voor het aanvragen van een e-visa om een probleemloze reis naar Tanzania te garanderen.

Tanzania