Tanzania Blog

e Visa Tanzania

Tanzania is een prachtig land in Oost-Afrika dat bekend staat om zijn adembenemende landschappen, wilde dieren en rijke cultuur. Het is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Als je van plan bent om naar Tanzania te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de visumvereisten. Gelukkig heeft Tanzania een e-visumoptie geïntroduceerd, waardoor het aanvragen van een visum veel gemakkelijker en sneller is geworden.

Wat is een e-visum?

Een e-visum, ook wel een elektronisch visum genoemd, is een digitaal document dat elektronisch aan een reiziger wordt verstrekt. Het vervangt het traditionele fysieke visum dat in het paspoort wordt gestempeld. Met een e-visum kunnen reizigers het visum online aanvragen en ontvangen, zonder dat ze naar een ambassade of consulaat hoeven te gaan.

Het e-visum voor Tanzania is specifiek bedoeld voor toeristen die het land willen bezoeken. Het stelt reizigers in staat om voorafgaand aan hun reis een visum aan te vragen, waardoor ze bij aankomst in Tanzania sneller door de douane kunnen gaan.

Voordelen van het e-visum voor Tanzania

Het e-visum voor Tanzania biedt verschillende voordelen ten opzichte van het traditionele visumproces. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 • Gemakkelijke online aanvraag: Met het e-visum kunnen reizigers het visum eenvoudig online aanvragen vanuit het comfort van hun eigen huis. Er is geen behoefte aan persoonlijke bezoeken aan ambassades of consulaten.
 • Snelle verwerkingstijd: Het e-visum wordt meestal binnen enkele werkdagen verwerkt, waardoor reizigers niet lang hoeven te wachten op goedkeuring.
 • Flexibiliteit: Het e-visum is geldig voor een bepaalde periode, meestal 90 dagen. Dit geeft reizigers de flexibiliteit om hun reisplannen aan te passen binnen de geldigheidsperiode van het visum.
 • Meerdere inreizen: Het e-visum voor Tanzania staat reizigers toe om meerdere keren het land binnen te komen gedurende de geldigheidsperiode van het visum. Dit is handig voor reizigers die van plan zijn om meerdere keren naar Tanzania te gaan.

Hoe vraag je een e-visum voor Tanzania aan?

Het aanvragen van een e-visum voor Tanzania is een eenvoudig proces dat online kan worden voltooid. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Ga naar de officiële website van de Tanzaniaanse overheid die verantwoordelijk is voor het verstrekken van e-visa.
 2. Vul het online aanvraagformulier in met de vereiste persoonlijke gegevens, zoals je naam, geboortedatum, paspoortgegevens en reisdetails.
 3. Upload de benodigde documenten, zoals een scan van je paspoort en een recente pasfoto.
 4. Betaal de visumkosten met een geldige creditcard of betaalpas.
 5. Wacht op de goedkeuring van je visumaanvraag. Dit duurt meestal enkele werkdagen.
 6. Ontvang je e-visum per e-mail. Zorg ervoor dat je een geprinte kopie van het e-visum meeneemt tijdens je reis naar Tanzania.

Het is belangrijk om te vermelden dat het e-visum alleen geldig is voor luchthavens en zeehavens in Tanzania. Als je van plan bent om via een landgrens het land binnen te komen, moet je een fysiek visum aanvragen bij de Tanzaniaanse ambassade of consulaat.

Belangrijke informatie over het e-visum voor Tanzania

Voordat je een e-visum voor Tanzania aanvraagt, zijn er enkele belangrijke dingen die je moet weten:

 • Geldigheid: Het e-visum voor Tanzania is meestal geldig voor een periode van 90 dagen. Dit betekent dat je binnen 90 dagen na de uitgiftedatum van het visum het land moet betreden.
 • Verblijfsduur: Met het e-visum kun je maximaal 30 dagen in Tanzania verblijven. Als je langer wilt blijven, moet je een verlenging aanvragen bij de immigratiedienst van Tanzania.
 • Reisverzekering: Het is sterk aanbevolen om een reisverzekering af te sluiten voordat je naar Tanzania reist. Een reisverzekering biedt dekking voor medische kosten, verlies van bagage en andere onvoorziene gebeurtenissen tijdens je reis.
 • Vaccinaties: Controleer voordat je naar Tanzania reist welke vaccinaties verplicht of aanbevolen zijn. Sommige vaccinaties, zoals die tegen gele koorts, zijn mogelijk vereist om het land binnen te komen.

Conclusie

Het e-visum voor Tanzania is een handige en efficiënte manier om een visum aan te vragen voor je reis naar dit prachtige land. Met het e-visum kun je het visumproces online voltooien, zonder dat je naar een ambassade hoeft te gaan. Het biedt verschillende voordelen, zoals gemak, snelle verwerkingstijd en flexibiliteit. Zorg ervoor dat je de vereisten en geldigheidsperiode van het e-visum controleert voordat je je aanvraag indient. Met een geldig e-visum kun je genieten van een zorgeloze en onvergetelijke reis naar Tanzania.

Tanzania